Някой разчертава България
като шахматна дъска.
Някой разделя моята Родина
с черно-бели петна.
Този някой играе с моята фигура:
рита ме с коня,
офицерски кадрил разиграва,
стреля тихомълком с топовни гърла –
скрит зад рокади.
Аз съм сам.
И съм черната пешка
на бяло поле!
И нямам право на глуха защита...
Зад мен е България!
© Стойчо Станев Всички права запазени
По закона "омерта", съм длъжен да замълча!😛