Невинните целувки подмладяват
душата ни, когато закърнее.
Не тези на признателност и слава,
които не докосват и не зреят,
а тези многозначни, скрити в пламък,
готови да изригнат на площада
сред хората, които стоплят камък
пред лумване в любовната ни клада!
© Иван Христов Всички права запазени