Силният пол мъжете били,
силен е който ражда децата.
С години брани живот...
себе си забравил в борбата.
Добри специалисти мъжете били,
само майки осъмват в зори.
Работят без сън и почивка,
израстват професионално дори.
Хубава трябва да бъде жената,
даже любовница добра.
Да носи с години двоен товара
на крехките си рамена...
Не съм феменистка...
но мъж ще издържи ли това.
На жената няма равна,
нищо, че е слабата жена.
© Лилия Нейкова Всички права запазени