Вървеше до него грацилно,
напук
на всяка мълва
за капризна природа.
Любов между котка
и скитник неук,
едва ли е чел
за дресура.
Контейнера душат,
тя първо със скок
очертава възможна находка.
Той сетне небрежно
като истински лорд
почесва гръбнака
на рижата топка.
Отминах смутена,
безмълвно, в захлас.
По-приказно стана небето.
В никой речник и том,
пасквил и атлас
не ми е било споделено.
…
© Христина Комаревска Всички права запазени