26.08.2011 г., 14:16 ч.

Скръб или надежда 

  Поезия
700 0 2

Скръбта размахва брадва безобразно смело.

Сече, руши, а може би така твори -

отвън залоства ловко всичките врати,

а вътре, сгърчило се неумело,

раненото ми аз кърви, кърви, кърви...

 

На Бг картата стоим във двата края,

далечен западът от изтока страни,

а леденият север е безкраен,

за юг не може да се мисли – проверих.

 

Боли, а казват, че скръбта пречиства –

изстъргва гордостта, отмахва и калта.

Единствено остава ми да искам

надеждата по-скоро да нахлуят

във мен утеха, мир и свобода.

© Пет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, Кети!
  • Много хубав стих, много смислен, носи огромен емоционален заряд! Че то тук много народ не е наясно какво точно иска да каже...
Предложения
: ??:??