Отвя ме вятърът веднаж,
когато бях солиден мъж,
на юг във Гърция позната
във ден голям на важна дата.
Те празник имаха тогаз
и веселях се с тях и аз.
Играхме даже и сиртаки
с красивите им гръцки каки.
Накрая в пясъка горещ
във тъмното - така - на свещ,
в компания на две гъркини
аз ядох сладко от смокини.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Поздрави от мен и Ви пожелавам приятна лятна вечер