1.11.2009 г., 16:33 ч.

Слай, тигър и доматен сос 

  Поезия » Друга
534 0 4

                                                                                                      по rumyrayk

и си викам

кой точно беше тигърът
който скача през седем морета
и се обърквам преди свечеряване
бъркам доматения сос
така добре
така добре
и мога да съблека цопнатия в тенджерата вятър
да му притуря нецъфнали завършеци на дни
или нещо още по-остро като токчето ми
изкривено на запад
 
и си викам
да не би тигърът не беше Слай
но няма как
няма как
той игра сталиън
няколко часа
и му бяха пукнати устните
а на мене ми пукаха костите при всеки опит
да сваря макароните точно осем минути
преди вечеря
 
и си викам
кой точно беше тигърът
нагазил в късната тинтява
(обожавам тази дума
и косите ти, заспали на меката си китка)
точно така
точно така
в пораснали лица и гари не за връщане
тежа километър и секунда
в прескочен миг и минзухари
 
и си викам
тигър е вписан в лявото ти рамо ден
е така
е така
любим и остър
с реки от мед и пресолено тихо
в доматен сос любов
Слай
и още нещо

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??