СЛЕД ДУМИТЕ
Тъжно ще ми е за всички вас.
Както за планетата Земя!... –
Щом решат от звездния Парнас –
с друга тихо ще я заменя!...
Някой ще запали крехка свещ,
друг с досада фас ще догори...
Книги, вещи – след духа горещ
ще живеят като в Сент Мари...
Аз не мога друго да ви дам –
Нотр Дам бил даже разрушен,
но – като един забравен храм –
пак ме посетете някой ден...
... Думи, думи!... Може би и те
ще прекъснат земния престой –
както поотраснало дете
безвъзвратно следва пътя свой...
© Ванилин Гавраилов Всички права запазени