28.05.2021 г., 13:43 ч.

След дъжд 

  Поезия » Пейзажна
209 1 2

 

Цяла нощ шумят листата
на дърветата отвън.
Мислех, че брули вятър,
а то дъжд е вдигнал шум.

 

Тъмни облаци покриват
необятни небеса.
Всеки ден вали, не спира
този палавец – дъжда.

 

Сутрин рано все нагоре
търсим слънцето с очи.
Птици, и цветя, и хора
чакат топлите лъчи.

 

Пролет – ще се сменят често
дъждове  и топлина.
Ето, слънчицето блесна,
сноп лъчи огря деня!

 

А полегнала тревата
натежала от дъжда,
се изправи. Буен вятър
с нея лудо заигра!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Зелена радост Между другото изпратих ти лично съобщение. Не знам дали си успяла да го прочетеш... Можеш да погледнеш, ще се радвам да получа отговор
  • Дъждовна красота! Пак съм тук и те чета с удоволствие
Предложения
: ??:??