Обвининен в убийство,
след като замина.
Оставих отворена,
врата посред зима.
... а то деряло с нокти прага
и молело за пощада.
Гладувало, не спяло,
за да получи своята награда.
Оставих сърцето отворено,
но влизаше само студ.
Не видях да влизаш,
...нито умрялото голо обещание
пред прага.
Ст. Русев
© Станислав Русев Всички права запазени