Ще ти горчат, аз знам, ще ти горчат
целувките след мен на другите;
годините без жал ще заличат
заглъхналите стъпки в друмите.
Но пак ще пеят, знам, щурци в полето,
в оранж ще гасне уморен денят,
а в огледалото на стиховете
ще преминава все тъй млад светът.
© Иван Христов Всички права запазени