21.08.2024 г., 20:32 ч.

След мен ... 

  Поезия » Пейзажна
66 1 2

След мен ...                                                                                                                                                                                                                     
Пъстротата в красота прелива,
наоколо край мен, в изобилие…
От обич съкровена, бликаща
в сърцето ми, пораждат се стихове…
Навсякъде цари живот, мирен –
плават рибките, ей там в рекичката,
в полята, класи слънчево жито
и пърхат пеперудки лекокрили…
Бездънно синьо, морето блести,
тихо се плискат към брега вълните,
слънцето милва леко – замира,
с красивия залез, чайките стихват…
В парка, дечица пъргаво тичат –
радостта в очите им трепка, пламти,
прелестни цветя ухаят дивно,
влюбени се целуват, летят птици…
Вода пих на изворче планинско,
а, от бора, катерички надничат…
Към Божи твари, ръце простирам –
след мен, уви, ще оставя тук всичко ...                                                                                                                                                                                                                               ДораГеорг

© Дора Пежгорска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Катя!
  • Точно това си мислех днес седнала в парка на една скамейка. И най-важното е, че "навсякъде цари живот, мирен.."
    В поезия е по-красиво!
Предложения
: ??:??