Парченце от метеоритен къс,
картина на Исус-Христовия кръст.
Стъпка в пясъка от влюбени младежи,
неспокойна мисъл за неосъществените стремежи.
Отражение от остаряващото огледало,
захвърлена бутилка край празното бунгало.
Сълза в очите на любимия човек,
следа от някого и нещо – случило се преди секунди или век.
© Евгени Генчев Всички права запазени