Една женица – стара мила,
вчера срещнах във града.
Тъй случайно спря се и ми каза:
— Спри се бе, човече!
Усмихни се, премахни
горчилката от теб.
Виж, животът продължава,
па макар че в теб душата страда.
Усмихни се, продължи...
И ще видиш... Ще ти провърви.
Цяла вечер не заспах.
Мислех за жената, която случайно видях.
Съвета неин смятам да изпълня аз.
Да се усмихна и да продължа.
© Ангел Всички права запазени