Случайно?
Неслучайни случайности променят живота ми.
Неслучайни съмнения ме превземат отвътре.
Некрасиви и сиви мисли пълнят ума ми
и проглеждам внезапно за нечакани истини.
Уж внимавах и исках разумна да бъда,
а съм пак неподготвена за голямата лудост.
Нещо трепна във мене, щом очите ти срещнах
и настръхнах тревожно от случайния допир.
Как да следвам сега на сестра ми съветите
да не падам в капана, дето виждам пред себе си?
Как случайно те срещнах на случайната уличка?
Как забравих къде и защо ли съм тръгнала?
Просто бях се замислила и обърках посоките,
а съвсем неслучайно ти застана на пътя ми.
Можех бързо към теб своя гръб да обърна,
но прекрачих напред и случайно се спънах.
Полетях и попаднах неслучайно в ръцете ти,
а капанът изщрака, преобърна живота ми.
© Мария Маринова Всички права запазени
си играе от скука на шах,във забавен каданс.
След поредния ход на партньра
две пешки хвръкват и си правят реверанс...