Случване
Пълно и много вълшебно
днес поглеждам небето,
сякаш подрежда звезди
до безкрайно планетно.
И ми е много копнежно
да пиша на времето дните,
и от душата си, нежно,
с тихия глас на мечтите
в разлюляното да притихна -
от лудостта на безумства
в себе си искам да стихна,
а светът - в своята смутност.
Да натежа цяла от любов
и задъхана от обичане,
пиша утрино върху денят -
красиво време за случване!
© Елеонора Крушева Всички права запазени