Гневен вятър фучи и препуска!
Кърши клони и ефира разкъсва!
Морето настръхна! Пищна плът разлюля
и по брега я разпръсна!
Слънцето се скри! Мрак покри света!
Земята потръпна и в раменете сви глава!
Вилня, вилня и се умори.
Укроти се! Сви се на топка и се смири.
Огледа се, но не разбра:
какво ли се е случило на Света?!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени