Забравяме същностите си с времето.
Заменяме се с нови Аз-ове.
И после запечатваме в пликове
билите-някога-нас
и ги пращаме без подател,
за да не се върнат никога,
а на мястото за получател записваме
новите си житейски герои.
Всеки, оставяйки предишната,
си тегли нова роля от шапката на Съдбата.
За да не остане случайно никой.
А когато Вечната пиеса омръзне,
спира играта си... просто така -
някой ден не излиза на сцената,
и никога не се завръща...
© Джули Всички права запазени
Edit:
Забравяме същностите си с времето.
Заменяме се с нови Аз-ове.
И после запечатваме в пликове
билите-някога-нас
и ги пращаме без подател,
за да не се върнат никога...
Всеки, оставяйки предишната,
си тегли нова роля от шапката на Съдбата
(за да не остане случайно никой).
А когато Вечната пиеса омръзне,
Просто не излиза на сцената,
и никога не се завръща...