Срамота било да си човечен,
вече срамно е да си добър
срамежлив да бъдеш
също си обречен
на бабката трепереща на светофара
егоистично обръщаме гръб
за сирачето на тротоара
бъркаме си във носът
бездомно кученце подритваме
с насмешка
инак смели сме
по дискотеките
смели сме
гордост са новите ни дрешки
на жаргон говорим
да сме интересни
смели сме и мускули надуваме
впечатляваме девойките невръстни
те пък не отказват викат:
"страшен мъж си"
суетата дупе вири в тесните
дънки на комплексите
всеки сам си гледа интересите
бабката ще мине светофара
сирака гладен няма да остане
кученце добър човек ще приюти
важно е да се замислим
накъде отиват нашите души
© Христо Манчев Всички права запазени