По тънката крива за лесен живот
живеем. Днес в култ е боклука!
Графити с гневно „Fuck off“,
бурени, сметища. На кой ли му пука?
Трупаме купища боклук отлежал.
Контейнери с грозни „декорации“-
част от пейзажа на всеки квартал…
Естествени арт – инсталации!
Сред стари обувки, найлон и хартия,
празни бутилки, желязо и смет,
търкалят се погазени чувства,
изгубен морал, достойнство и чест.
Страшна лавина от безразличие
пуска пипалата и бавно пълзи.
И не! Проблемът не е безпаричие!
Духовен боклук от години цъфти!
Сметище, което се превръща в утроба!
Разлива се под краката ни, па̀ри.
Децата ни раснат в тази отрова.
Боже, опази от духовни клошари!
Само надеждата и зиме, и лете,
неуморно снове и сее семена.
До контейнера цъфнало цвете
вещае по - добри времена!
© Даниела Виткова Всички права запазени