IV. Любов закъсняла
Любов закъсняла ... и сляпа неделя ...
От завист и ревност, прикрита омраза –
орисници тайни – по чужда повеля –
нелепа случайност – с раздяла беляза.
Дойде Пустотата ... невидима дама ...
И вечер, когато се взирах в звездите,
говореше кротко за Бог и за храма:
- Недей да тъгуваш. Спести си сълзите...
- Иди потърси Го ... Бе пълно с миряни,
самотници, вярващи и примирени ...
И виждах как молят се, правят метани,
с надежда за чудо – да са изцелени ...
Дали има чудо? Живот след раздяла,
започва отново ... от страница бяла.
30 май, 23 часът –
26 юли 2023 г.,
00:05 часът
© Иванъ Митовъ Всички права запазени