V. Духовната обич
Духовната обич е спойка при брака,
дарена от Бога на мъж и жена,
дори и при буря, разпръсква се мрака...
от нея се раждат добри семена.
Щастливи са тези с любов озарени,
предават щафета – човешкият род...
Духът и душата при тях са смирени...
Животът игра е – поле на възход.
Животът игра е за мъдри и смели,
каквото захванат – довеждат до край...
съдбата си здраво в ръцете поели...
Безводна пустиня – превърната в рай.
В безгрешното слово доброто е семе,
посятото с обич ще жънеш след време!
–
12 юни 2023,
16:10 часът
© Иванъ Митовъ Всички права запазени