Смолянска зима
Елички и борове, всички
нагиздени с бели дантели.
Шишарки, зелени иглички
клони нежни са попривели.
Съчка пукне, клонка трепне,
сняг пъртина сипе, замята.
Вятър, влюбен в гората, шепне
и тихо тръпне, чудна, Земята!
25.12.2011г.
© Мери Попинз Всички права запазени