Сух, ситен скреж, смразяваща сплав
между спирт, сълзи, страх и смях,
студена синева, сипваща смисъл,
сред сърцевината от спомени, сочещи
сатир свирещ на стройните съдбовни
струни, спирайки статичното спокойствие,
стрелящ звуци сякаш съскащ, страшен
съсел и запявайки свирепо своеволните,
съновни, съкровени строфи създава
звездобройни светове, свързвайки се
със съзнанието на смъртните. Зове ги
към Серафимовите стълбове нагоре
сред сребърното, стратосферно сияние.