СМЪРТТА Е ВЕЧЕН ПОВОД ЗА ЖИВОТ
... не ми остана твърде много Време, че всуе да го губя по света,
преди да слезе Господ да ме вземе, ще си поискам няколко неща –
най-главното от тях – да ви обичам, да не тая в гръдта си мисъл зла,
със всяка живинка да съм добричък, туй мама нявга ми го пожела,
на всекиго да казвам добър вечер, сполай ти –
или дал ти Бог добро! –
и да не бъда лакомо човече? – щом зърна крини злато и сребро,
да пусна грош на просяка пред храма, на Владето да купя стрък цветя,
какво по-просто? – утре да ме няма, а аз над вас със Обич да летя.
Простете ми, ако това ви дразни? – сега ви пиша своя звезден код! –
Животът е красив, безкраен празник.
Смъртта е вечен повод за Живот.
23 август 2023 г.
гр. Варна, 12, 45 ч.
© Валери Станков Всички права запазени
Благословена вечер, морско момче!