Как внезапно, през май, заваля
над градините цъфнали
сняг.
И се втурнаха сръчни ръце
да прибират лалетата топли.
Не букети понесоха те,
те понесоха снопи.
*
Ето,неделният влак.
Пътници - малко.
Много цветя!
И старите стават,
и място им правят:
както за спящи деца! *
*
Разбирам, сняг :и ти грешиш!
И може би
от мъка се топиш.
© Цонка Петрова Всички права запазени
Избързах с публикуването,втората и трета част са безобразни.Ето по добър вариант.
Как внезапно,през май,заваля
над градините цъфнали -
сняг.
И се втурнаха сръчни ръце,
да прибрат лалетата. Топли.
Не букети понесоха те,
те понесоха снопи.
****
Ето,
неделният влак:
пътници - малко,
много цветя!
И старците стават,
и място им правят
както на спящи деца.
****
Разбирам, сняг, и ти грешиш!
И от мъка се топиш.