22.08.2024 г., 11:46 ч.

Софийска вечер, котка и врабче 

  Поезия
134 3 3

СОФИЙСКА ВЕЧЕР, КОТКА И ВРАБЧЕ

 

... това не беше просто котарак,

направо бе убиец безпощаден! –

след скока му в убийствения мрак

врабчето кротко Богу дух предаде,

и аз – отпуснал немощни ръце,

молитвата си късичка прочетох,

когато литна сетното перце

от мъртвата душица на врабчето,

 

а котаракът в храстите се скри

и подир миг щастливо се размърка,

и сетне аз – в тролея № 3,

се питах жив ли съм, или съм мъртъв,

че, ако някой мен ме отвлече,

с кръвта си ще рисувам по стените –

софийска вечер, котка и врабче

в един живот – война без победител.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??