СОНАТА ЗА СЪБОТЕН ЪГЛОШЛАЙФ
... събота е – време за ремонти, да излезе някой с ъглошлайф,
джендърът съсед да се наконти, да ме поздрави със give me five,
в кофата да препера две ризи – чиста риза някому да дам,
по Гезмето – скитник без мангизи, да вървя нататък – и насам,
да си легна между два и четири и да се наспя добре – до пет,
сетне от пътуващия кетъринг да си крадна сандвич със пастет,
да почерпи с две-три халби бира някой, спрял до пейката, авер,
келнерчето, дето ни сервира, да ни метне за зелен хайвер,
сетне да се смъкна към морето, да погледам стихналия плаж,
събота е! – времето, което никой не брои за трудов стаж,
старата Земя лети – щастлива! – те, това се казва жизнь и live! –
ако Бог е легнал да почива, хърка в съпровод на ъглошлайф.
© Валери Станков Всички права запазени