Не знам защо замина
без знак към непознатост
и там като лавина
мрак със гръм и с ярост
душа една зарина.
Рискува в свят без радост.
В лъжа жена изстина.
Студува цвят, за жалост.
Тъга сред степ на ада.
Не бива вопъл! Стига!
Любов във топъл полет
сега при теб пристига.
Покров недраг пропада.
Красива пак си в пролет.
© Асенчо Грудев Всички права запазени