Спи, тихичко нощта те приспива,
приказки разказва тя без глас;
нощем звездите на небето светят –
бдят над твоя малък свят.
Спи, потопи се в сънища безкрай,
изживей мечтите си без страх;
бъди това, което не си на белия свят
и пожелай светлина да огрява твоя път.
Спи, а когато дойде време
да отвориш своите очи,
недей забравя сънищата през нощта.
Те със своята магия ще топлят твоята душа.
И макар светът мрачен и сърдит
в своите обятия да притиска твоето телце,
ти ще знаеш, че някъде вътре в теб
се крие голямото ти благородно сърце.
© Александра Василева Всички права запазени