Силен, магичен - като спиртна напитка,
лекомислена страст той събуди във теб.
По мъжки усети, че си дебютантка,
помисли си:" Трябва ú май още флирт!"
Сетивност възбуди с пари, със цигари
и с нещо магично - без име дори...
На бара ти мислеше:"Дали ще си струва
рискът със него...!" Ех, може би!
И след часове във хотелски чаршафи
спомен остави ти. Знам - ти разбра!
Че пликче с "балонче" (със дата от лани)
остана на шкафчето. И след това
дълго го търси в безлунните нощи...
За него не знаеше никой в града!
* * *
Остана ти бебчо - да помниш, че беше
ГЛУПАВА нощ, пък макар и ЕДНА!
© Петя Кръстева Всички права запазени