29.10.2024 г., 7:36 ч.

Спомен за Поет 

  Поезия
68 2 2

СПОМЕН ЗА ПОЕТ

 

... каквато прежълтяла тишина савани върху плажа тихо стели,

ще кажеш, че е минала война – и след войната няма оцелели,

спасителят чадърите прибра във склада за надежди и илюзии,

със сламена капела с три пера последното му гадже се изхлузи,

морето спи бездънен трети сън, бълхите си на припек псето пощи,

 

и залезът на хълма тъне вдън, застлал руна на дрипавите нощи,

ни кораби със алени платна, и ни жени в поли с изящна цепка,

във парка ляга ледната слана и сумракът парцалите си чепка,

събрах си есента в един сонет, едва ли утре някой ще го помни...

Когато ще съм спомен за Поет, потънал в тишините на октомврий.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота! В нея събирам всички думи, които искам да ти кажа, докато чета.
  • Невероятна образност!
    Няма такава поезия.

    морето спи бездънен трети сън, бълхите си на припек псето пощи,
    и залезът на хълма тъне вдън, застлал руна на дрипавите нощи,
Предложения
: ??:??