Искам дъжд да завали,
да чувам всяка капка как в прозореца ми се разбива,
да напои сухите земи и живот да цъфти...
Така е и с моята душа,
сълзата бликва и се спуска по бузата,
а устните ми прежаднели за любов,
вкусват,
соленият им вкус...
Както скалата става на парчета,
така и сърцето руши се с времето...
Няма вечност, има миг -
изживей го днес, а утре си спомни,
живота е кратък, за всички мечти...
Дълбок е океанът, дълбок е и сънят -
това са два различни свята:
единият е на земята, а другият в умът...
Блестят звездите, блестят и очите -
Понякога отдалеч, понякога отблизо...
© Елиана Янева Всички права запазени