Зад ъгъла на четиринайсти блок
продават щори, ключове и зеленчуци.
Плюс кварталната аптека,
малката пиячница
и магазин за дрехи и козметика.
Тиха съм.
И чакам тънките ти думи
да ме посрещнат с вятър.
А мъглата
танцува с мократа си рокля
по крайните квартали
и пристъпва бавно
към центъра на кошера от светофари.
Тръгвам си.
През булеварда,
после вляво,
минавам покрай павилиона с ядки,
напряко през площада
и на следващата пряка
завивам бързо вдясно.
Още колко време да те чакам?
© Пепър Формаджи Всички права запазени