30.07.2013 г., 20:38 ч.

Среща с миналото 

  Поезия » Друга
386 0 0

Среща с миналото

(посветено на срещата ми с Христо Запрянов в ефира)

Аз бях улисан във живота,
но срещнах свой съученик
и паметта ми се размота,
щом чух, от Миналото, вик!

Стъписах се и се зарадвах...
Видях по иначе света.
И Спомена ме изненада...
Архива почнах да чета!

Забравеното  ойде в мене...
Тайфата ни от Първомай.
Едно изгаснало горене
ме върнаха пак във моя край!

Видях си сагата  в живота,
приятелите в младостта
и битки, и превзети  коти,
и мойте стъпки в любовта!

За  любовта ми във живота,
за първите ми стихове
и за духовните Имоти,
и за изкачваните върхове!

Видях аз спомени незабравими
във папките на мойте дни,
за чудни пролети и зими,
за романтичните звезди!

Очаквам и той да си спомни,
какво е в дните  преживял,
мечтите си многовековни,
къде е стигнал, где е спрял!

Тогава - влюбен до полуда,
аз пишех първата Любов!
На тая моя Младост луда,
сега - аз пише послеслов!


  07.09.2011 г.  с. Драгойново





© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??