Нали това е младостта,
да бъдеш неузряло грозде,
какво е питам старостта?
Не е ли смачканото грозде?
Едното чакаш да порасне,
поливаш го със грижи свои,
а другото като зорница гасне,
намерила във нощите покой.
Това са само заблудени хора,
предимството било е да си млад,
мъдреца всякога е без умора,
живее си живота на инат!
Достойно е да бъдеш стар,
кога душата ти е млада,
така се става сносен обущар,
живей живота си с наслада!
© Виктория Тасева Всички права запазени