Засвири в сърцето ми нова мелодия,
вълшебна балада за стара история -
за страст, за обричане, за вплетени мисли,
за бяг, за отричане, за чувства излишни!
Къде си, надежда, къде си се скътала,
пред себе си виждам само безпътица.
И нищо че плача по-рядко от някога,
теб търся, теб, Обич, по-жадно от всякога!
Не мога да бъда момиче от филмите -
красива, напомняща демона в нимфите.
Живея смирено, без дребни афери,
съвсем без да искам, градя бариери.
И чакам, и вярвам, че тайно в сърцето
ще чуя балада с гласа на морето,
която ще плиска вълни във очите ми,
отмивайки тъжния прах от мечтите ни!
© Ралица Всички права запазени