18.07.2007 г., 12:24 ч.

СТАРАТА КЪЩА 

  Поезия
774 0 8
СТАРАТА КЪЩА

Погребаното куче до стената ти, те пази.
Сърцето ти лежи изстинало в домашното огнище.
Изсъхнали цветя притискат се във стара ваза,
а времето и вятърът танцуват и разнищват.

Дъждът оплаква твоите подпори.
Снегът ти шие бели шапки.
Замръзналите думи на стопаните се борят,
за да разкажат всичко до последна капка.

Доброто дреме в паяжини на тавана,
а злото пие тъмнината на мазето.
Ще заздравее ли дълбоката ти рана?
Кога ли ще прогониш тъмнината във полето?

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??