Ето я, на пътя!
Стои сама - старица прегърбена.
Боята отдавна олющена,
вратата - заключена.
Плаче с немити стъкла.
С памет богата
на дати и имена -
родени, изпратени.
В делник и празник
говори си с паяка,
втъкал в мрежата нейната самота.
Ден-два и ще падне.
Времето слага черта!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени