Почивай в мир! Винаги ще те нося в сърцето си!
*****
Мислейки за глупави неща,
тебе щях да пренебрегна.
Бабо Радке, ти си жена,
която в мен ще бъде вечна!
Народните герои ден след ден
са загивали за нас без страх.
Ти обаче вечно си била до мен,
затова си по-добра от тях.
Въпреки че срещна смъртта,
ти оставаш в моето съзнание!
Бабо Радке, ти си жена
за ярък пример и подражание!
Бидех ли аз твой съпруг,
сърце и душа щях да ти давам!
Знай, че аз на никой друг
не мога тъй да се възхищавам!
© Сандостен Калций Всички права запазени