Сто мечти
Сняг покри очите на кокиче
и студ го окова във люта зима,
но със сърце на жерав то политна,
заплетено в косите на момиче,
с бурен вятър в тежка битка влязло
и през сълзи на очите,
не една...
а сто мечти в косите си запазило.
© Радка Иванова Всички права запазени