Мъглата тихо се потеше и мъчеше се да пролази в прозореца прояден от музика на червей. А столът дремеше, проскъцваше до масата на пода. Струеше монотонно тик-такането на часовника блестящ. И гледам през прозореца, с протъркана от времето боя, невиждащ взирам се в мъглата. И виждам танц от приказни воали, заплетени сред мокрите дървета. И ти си там ефирна, непонятна, изпълваща мъглата с нежен аромат. А столът си похърква, тик-така си часовника, мъглата уморена слегна се в прахта. Сънувам ли? Очи не смея да отворя...
на изтичащ часовник,
Столът избяга,
а ти си точно в очите ми.
Докога ще се търсим,
сякаш някой виновен е,
че обратно облякохме
вчера мечтите си,
че мъглата припадна
в купчина от въпроси,
че не сме нито утро,
нито някоя песен,
че бродираме лятото
в есенни гроздове –
непременно опитай,
този кекс ми хареса 😊
Благодаря ти, Антон! Прочетох твоя стих и изникна това вдъхновение. Не е ясно защо, изворите на поезия са тайна Поздрави.