Без да спирам,
цялата обляна в прах...
Уморена съм!... но тичам,
връщам се, където бях!
Стоплила безброй постели,
похабила хубост и мечти,
идвам смирено да бъда
на вечния порив - вярна съпруга.
Без въздуха нужен във мойте гърди,
пристан копнея пред тежки врати.
Хлапе ми отваря, пронизва ме лед...
... Господи, колко прилича на теб!
© Емили Всички права запазени