Страхът е равносилен на затвор,
страхът сковава мозъка и волята!
Страхът е във очите ти – позор!
Но спри да се страхуваш, моля те!
Страхът убива всеки порив,
страхът не дава да летиш!
Страхът е ужким твоят покрив
и ти под него свит седиш,
а всъщност само те затиска
и слънцето от тебе скри!
Копнежите със паника потиска,
гаси със ужас пламнали искри!
Изисква сляпо подчинение,
бере на смелостта цвета!
Държи те той във неведение,
какво изпускаш от света!
© Доля Алексиева Всички права запазени