22.06.2024 г., 22:34 ч.

Странна птица 

  Поезия
272 3 2

СТРАННА ПТИЦА

 

Мен цял живот Неволята ме учи

със всекиго да съм добър човек –

дори да ме залае злобно куче,

да делна с него хлебеца си мек,

 

да скъсам мак на тъжната женица,

поне за миг да я развеселя! –

бездруго мислят ме за странна птица,

слетяла откъм Райските поля,

 

едно дете във парка да заплаче,

слънца да му рисувам с тебешир,

не знам да има друг, по-топъл начин,

светът да бъде Светлина – и Мир,

 

в паничката на просяка пред храма

да пусна предпоследния си грош,

Човек е грозна зрителна измама,

когато във душата си е лош!

 

Мечтая си в писателската ниша

и пиша си го – с птичето перце! –

във всекиго от нас с Любов да диша

едно човече със добро сърце.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??