Устремен към крайната цел,
Не бъди заслепен от представата,
Как е вече постигната...
По пътя към нея се наслаждавай,
На всеки покорен малък връх,
Дори на всяко мимолетно пропадане...
На всяка рана,
Всяка болка,
Всеки смях и пауза...
Защото, когато я постигнеш,
а ти ще я постигнеш!
Ако не си видял с "очите"на душата си,
Всяка стъпка по пътя към нея,
Ти няма да умееш да ѝ се насладиш!
Да се зарадваш,
Така чисто – без страх!
Че е нещо моментно,
нещо което,
Все още не си заслужил...
Така ще помниш в сърцето си,
Всеки миг,
Всеки къс,
Всяка стъпка нагоре,
Всяка болка от близки предателства,
Всяко падане по гръб...
Всяко основание да си там!!!!
Така ще знаеш,
че крайната цел е постигната,
защото си я съградил
стъпка по стъпка,
от твоите стъпки!
Така ще си уверен,
че си постигнал
изначалната си,
добронамерена,
Най-първата !
Крайна цел...
© Просто Някой Всички права запазени