Стремеж към усмивка
Не се стреми към външност съвършена,
измамна може да е тя.
Невидими са за очите
най-хубавите и добри неща.
Не се стреми към власт и към богатство,
то може да изчезне изведнъж,
тъй както слънцето изчезва
зад облак тъмен, предвещаващ дъжд.
Не се стреми към почести и слава.
Успехът е случайност. Славата е дим.
След тях пак нищо не остава,
освен един човек - самотен и раним.
Стреми се към това, което
те кара да се смееш и летиш,
една усмивка само деня ти прави светъл
и кара те щастлив да заблестиш.
Стреми се към човека, който
пред теб разкрива своята душа
и твойта болка иска да поеме,
и в трудност да ти подаде ръка.
Има моменти в живота, когато нещо ти липсва
и искаш да върнеш.
От мечтите си ти трябва да го вземеш
и в истина да го превърнеш.
© Арина Всички права запазени