Поглеждаш получерно,
а отразяваш бяло.
С теб дори кафето е вечерно,
преди да е заспало.
Очите ти са снежни,
вземаш цялата ми топлина.
Погледите - нежни...
мечтана, слънчева вълна.
Времена мълчание,
усмивката влюбено говори.
Секундите са страст, страдание
страхът остава втори.
И пристъпвам победена,
докосваш като лед небето.
Но щом ръката е студена,
значи топло е сърцето...
© Нели Асенова Всички права запазени