Цветни стъкълца - трудно се редят.
Пръсти уморени - лесно ги трошат.
Рамките оловни стягат кат окови.
Ала днеска вече са готови.
Бляскави искрящи
греят на стената.
Живи и трептящи
радват ми сърцето.
Светлина лъчиста.
Те я оцветяват.
И душата - мрачна и нечиста.
Те я осветяват.
И изпаднал във захлас
си повтарям аз на глас,
че искрица Божия открих,
чудо вечно сътворих!
© Милен Личков Всички права запазени