Стъпка по стъпка от теб си отивам,
оставям ти всичко - шепа мигове къси,
на пръсти пристъпвам по спомени гнили,
тръгвам - сама да открия кръста си.
Стъпка по стъпка топя се във дните ти,
повярвах, поисках - и вече се случва,
на възел моряшки сплитам косите,
с тях и всички разпръснати чувства.
Стъпка по стъпка в хоризонт се превръщам,
като мигла потъвам във пясъка спитен,
уморен щом потърсиш моята тиха прегръдка,
прободи хоризонта, за да дишат косите ми.
© Даниела Всички права запазени
Пишеш със стил.